Ognjen Popović, frontmen benda Ognjen i prijatelji i prvi klarinet Beogradske filharmonije
1. Šta je za Vas brend?

Brend moze biti neka slavna, uspešna ličnost, bilo da je iz sveta umetnosti, nauke, sporta.... Ili već neka svetla tacka određene nacije.2. Pet najpoznatijih brendova?

Bečki novogodisnji koncert, Ćevapčići, Holivud, Mercedes, Nokia.3. Kako Srbija da unapredi svoj imidž u SEE regionu?

Srbija najpre treba svoj imidž da popravi unutar same zemlje, nedostaje tolerancije, međusobnog postovanja, poremećen je sistem vrednosti.4. Da li nacionalni proizvodi mogu da postanu brendovi u SEE i kako?

Za Guču i Exit se već uveliko zna, ali može se još mnogo više, naravno pravim odabirom i kvalitetnom selekcijom.5. Kako Vi lično učestvujete u brendiranju Srbije?

Od pre dve godine imam cast da budem gostujući docent na čuvenoj akademiji za kamernu klasičnu muziku “Villa Musica“ u Nemačkoj na kojoj poducavam mlade studente i saradjujem sa veoma eminetnim umetnicima iz celog sveta. Od sredine 90-tih godina, redovan sam učesnik na nekoliko festivala klasične muzike u Nemačkoj. U Srbiji je veliki broj izvanrednih umetnika, ali se zbog slabog marketinga, o njima malo zna. Ako se u našoj zemlji jednog dana budu vise kupovali cd-ovi Mocarta i Betovena, a manje slušale nekakve Grand zvezde, znaću da nam je krenulo na bolje. Teško je u to poverovati.


Ana Marija Popović