Žarko Milisavljević, predsednik Unije poslodavaca Srbije
1. Šta je za Vas brend?

Brend je ono što jedno društvo može da ponudi na najbolji način i da nam na tome zavide. To su ljudi u Srbiji.2. Nabrojte za Vas pet najpoznatijih brendova?

Za mene je brend Matija Bećković, Dragan Martinović, Emir Kusturica, Dragan Nikolić, Lepa Brena.3. Kako Srbija da unapredi svoj imidž u SEE regionu?

Srbija može da unapredi svoj imidž u regionu tako što će vratiti svoj obrazovni sistem na nivo od pre 10 godina, promeniti sistem vrednosti u društvu i pokazati lepo lice Srbije svetu.4. Da li nacionalni proizvodi mogu da postanu brendovi u SEE i kako?

Nažalost, mi imamo jako nizak nivo proizvodnje. Mnogo više uvozimo, nego što izvozimo. Treba poboljšati kvalitet poljoprivrednih proizvoda, tu smo na najboljem putu da gradimo brendove za domaće i evropsko tržište.5. Kako Vi lično učestvujete u brendiranju Srbije?

Ja se lično trudim da svoj posao odradim na najbolji način. Član sam asocijacije malih i srednjih preduzeća Srbije, a to je organizacija koja će Srbiji doneti mnogo boljih društvenih prilika nego što su trenutne.


Ana Marija Popović