SIEPA
Republika Srbija
Agencija za strana ulaganja i promociju izvozaBeograd, 28. 10. 2009.
Predmet: Podrška i pokroviteljstvo internacionalne manifestacije Brand Fair 6

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) već duži niz godina nastoji da promoviše domaće brendove na inostranim tržištima sa ciljem povećanja izvoza Srbije. Smatramo da naša zemlja ima svašta da ponudi svetskom tržištu i s tim u vezi organizuje učešće domaćih izvozvnika na preko 20 međunarodnih sajmova iz najrazličitijih industrija.

S tim u vezi, SIEPA nastoji da podrži bilo koje aktivnosti kada je reč o promociji domaćih brendova, a „Brandfair“ je svakako događaj koji je i te kako nedostajao Srbiji. Samim tim što se ovaj događaj organizuje po šesti put, govori nam o tome da je neophodnost za afirmacijom brendova sve veća i veća. Domaće kompanije nastoje na bilo koji način da se uvuku u svest potrošača, ali zapravo potrošač je taj koji u celoj raskoši izbora mora biti edukuvan kako bi napravio pravi izbor.

Smatramo da je „Brandfair“ izuzetno bitan događaj jer podiže nivo svesti, kako potrošača tako i proizvođača, o konkurentnosti proizvoda, o tome šta zapravo znači brend i koju odgovornost kompanija mora da ima prema potrošaču. Kompanije koje se predstavljaju imaće priliku da, samim tim što su direktno izloženi konkurenciji, steknu realnu sliku o tome gde se nalazi njihov proizvod i na taj način podignu kvalitet.

Što se tiče same promocije proizvoda, pogotovu na stranim tržištima, jedna od najvažnijih stavki je dizajn proizvoda i dizajn ambalaže. SIEPA nastoji da kroz konsultacije, sajmove i edukacije, ukaže domaćim firmama na važnost dizajna i utiče na to da firme u tu svrhu ulažu i sredstva i ljudske resurse.

SIEPA najiskrenije podržava „Brandfair” manifestaciju i sa sigurnošću možemo reći da kada je sajam brendova u pitanju u našem regionu - mislimo „Brandfair”.


S poštovanjem,

Dirktorka Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije
Vesna Perić