Vlada Republike Srbije - Ministarstvo trgovine i usluga


Poštovani gospodine Radovanoviću,


Aktivnosti u oblasti trgovine i usluga opredeljene su sektorskom razvojnom strategijom koja definiše tehnološki razvoj trgovine, razvoj trgovinske mreže uključujući nove savremene vidove trgovine, kao i razvoj uslužnih delatnosti u Republici Srbiji. Predlaganje i sprovođenje politika u ovoj oblasti je u nadležnosti Ministarstva trgovine i usluga.

Vlada Republike Srbije odobrila je implementaciju programa Izgradnja i pozicioniranje nacionalnog brenda Srbije, koji u formi projekta implementira ovo resorno ministarstvo, sa ciljem da se unapredi slika Srbije i uspešno pozicionira brend Srbije u svetu.

Uveren sam da delite moje mišljenje da uspešnu nacionalnu privredu odlikuju uspešni brendovi koji su globalno poznati i priznati. Međunarodna manifestacija BRAND FAIR, koja se tradicionalno održava u našem glavnom gradu, pozitivno utiče na jačanje srpske privrede tako što podstiče kreativnost, razvija takmičarski duh i podiže nivo svesti privrede i javnosti o važnosti stvaranja i jačanja pojedinačnih proizvodnih i uslužnih brendova i potrebu njihovog izlaska na regionalno i svetsko tržište.

Imajući u vidu, da su misija, ciljevi i aktivnosti BRAND FAIR 5 podudarne sa programskim ciljevima i aktivnostima Ministarstva trgovine i usluga, Ministarstvo podržava ovu međunarodnu manifestaciju, koja je ponela epitet najznačajnijeg brending događaja u regionu.

Na manifestaciji BRAND FAIR po peti put će biti prezentovani domaći, regionalni i globalni brendovi širokom auditorijumu posetilaca iz jugoistočne Evrope. Posebno je važno što će se na jednom mestu okupiti i razgovarati ugledne zvanice i stručnjaci iz oblasti brendinga, a što će omogućiti predstavnicima naše privrede, naučno-obrazovnih institucija i državne administracije sticanje najnovijih saznanja iz ove oblasti. Ne treba posebno isticati da je BRAND FAIR još jedna prilika u kojoj naša zemlja može i treba da se iskaže kao dobar domaćin.

Želim da BRAND FAIR 5 pod motom „Izuzetnost počinje ovde“ bude uspešan!


M i n i s t a r

dr Slobodan Milosaljević